poniedziałek, 9 lipca 2012

Koktajl z (gumi)jagód!

Czego chcieć więcej w ostatnich dniach? Zimne, syte, owocowe i zdrowe. Czas przygotowania? 5 minut? Takie koktajle można przygotowywać ze wszystkich owoców, szczególnie tych sezonowych. Sezon na koktajle, uważam za otwarty!


Jak to zrobić?

1 l kefiru lub maślanki (może być też jogurt)
0,5 kg jagód
1-2 łyżki cukru
mięta do smaku

Wszystkie składniki blendujemy lub mixujemy w wysokim pojemniku i gotowe :) Najlepiej pić schłodzony.

9 komentarzy:

  1. Też wczoraj robiłam, tylko dodałam jeszcze malin :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No i dzisiaj sobie zrobię koktajl z gumijagód ;P
    ciekawe czy daleko doskoczę ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tylko, że zamiast mięty dodam cynamon, jagody z cynamonem to jest połączenie nieziemskie, lepsze wg mnie niż jabłko+cynamon ! :D

      Usuń
  3. cudny jest owocowo koktajlowy sezon`

    OdpowiedzUsuń
  4. fantastyczny kolor! musiał smakować bosko :)

    OdpowiedzUsuń